Autisme en aandacht tekort / Hyperactiviteitsstoornis (ADHD)

Het geluid van schoolbellen luidt weer en onze dagen zijn we bezig met huiswerk en na school evenementen.

Soms merken ouders op of vertellen leraren hen dat hun kind gedragsproblemen heeft. Deze zorgen moeten altijd worden opgevolgd door een medische professional.

Als bij een kind een gedragsstoornis wordt vastgesteld, kunnen ADHD en autisme erg op elkaar lijken. Kinderen met beide aandoeningen kunnen problemen hebben met scherpstellen. Ze kunnen impulsief zijn of moeite hebben met communiceren. Ze kunnen moeite hebben met schoolwerk en met relaties.

Wat is autisme?

Autisme is een aandoening die een abnormale ontwikkeling en functie van de hersenen inhoudt. Het komt voor bij 1 op 68 kinderen, 1 op 42 jongens, die vier keer vaker worden gediagnosticeerd dan meisjes. Mensen met autisme vertonen verminderde sociale communicatievaardigheden en beperkte of repetitieve gedragspatronen of interesses.

Kinderen met autisme

 • vermijden oogcontact
 • hebben moeite om met anderen om te gaan
 • hebben moeite om speelgoed op de juiste manier te gebruiken
 • vertraging in het spreken
 • epileptische stoornissen en slaapproblemen hebben
 • toon ongebruikelijke reacties op de manier waarop dingen klinken, ruiken, proeven of voelen
 • geen angst voor gevaar vertonen

Wat is aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD)?

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) is de meest voorkomende psychische stoornis bij kinderen en adolescenten, waardoor de exacte oorzaak onbekend is. Het treft wereldwijd ongeveer 51,1 miljoen mensen.

Kinderen met ADHD hebben beperkingen zoals:

 • rusteloosheid
 • hyperactiviteit
 • hoge impulsiviteit
 • verstoorde emotionele regulatie
 • afgeleide aandacht – slechte schoolprestaties

Hoe kunnen voedselovergevoeligheidstests helpen bij het beheersen van autisme en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit?

Voedingsmiddelen en voedingsstoffen kunnen de symptomen van ontwikkelingsziekten beïnvloeden. Beide zijn aandoeningen van het hele lichaam en het is belangrijk voor ouders om de darm-hersenverbinding te begrijpen. De voedingsmiddelen en stoffen die kinderen eten, kunnen rechtstreeks van invloed zijn op wat er in hun hersenen gebeurt. Recente studies hebben aangetoond dat IgG-antilichamen tegen verschillende voedselcomponenten, zoals caseïne of gluten, verhoogd zijn bij kinderen met autisme en waarschijnlijk betrokken zijn bij deze ziekte. Daarom kan worden aangenomen dat een op IgG gebaseerd eliminatiedieet kan bijdragen aan een beter beheer van autisme. Wetenschappelijk bewijs toont ook aan dat de meerderheid van de kinderen met ADHD aanzienlijk kan ervaren positieve effecten op ADHD-symptomen wanneer ze een beperkt eliminatiedieet volgen op basis van IgG-antilichamen tegen voedsel.

De weg naar herstel begint met het juiste dieet. Dat wil zeggen, het kiezen van voedsel om toe te voegen en te verwijderen uit het dieet van kinderen kan een eerste stap zijn naar verbetering van hun gezondheid en welzijn. Door een gepersonaliseerd dieet toe te voegen aan een behandelplan – wat betekent dat IgG-reactief voedsel voor een beperkte periode moet worden vervangen – kan uw kind de gelegenheid krijgen om beter te slapen, zijn cognitieve vermogen te verbeteren, minder pijn en huiduitslag te hebben, een betere spijsvertering en ervaring een algemene verbetering met betrekking tot de kwaliteit van leven.

Wat is de “ImuPro” voedselovergevoeligheidstest?

Voedselovergevoeligheidstest “ImuPro” kan een deuropener bieden om meer te weten te komen over de relatie tussen IgG en voedsel en autisme / ADHD, waardoor reacties op de belangrijkste voedingsmiddelen kunnen worden gedetecteerd die kunnen worden beschouwd als triggers voor ontstekingsprocessen die mogelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van autisme / ADHD.

Voedselovergevoeligheidstest “ImuPro” is een uitgebreide IgG-gemedieerde laboratoriumtest voor voedselallergieallergie. Het bloed van de patiënt wordt geanalyseerd op de aanwezigheid van specifieke IgG-antilichamen tegen bepaalde voedingsmiddelen. Als hoge niveaus van deze antilichamen tegen specifieke voedingsmiddelen aanwezig zijn, kan dit erop wijzen dat deze voedingsmiddelen een chronische ontsteking kunnen veroorzaken wanneer ze worden geconsumeerd. Wat uit de darm wordt opgenomen, kan grote gevolgen hebben voor het gedrag.

Scroll naar top