De Europese Gezondheidsdag voor depressie is op Dinsdag 1 oktober

Depressie-voedingsmiddelen-ImuPro

De link tussen vertraagde voedselallergieën en depressie

Symptomen veroorzaakt door vertraagde voedselallergieën kunnen soms dagen duren om zich te ontwikkelen, daarom is kunnen patiënten zelf en zelfs artsen vaak niet de link leggen tussen voedsel en ziekte. Dit is zeer jammer, want vertraagde voedselallergieën, zoals een inflammatoire trigger, kan vaak een grote rol spelen in gedragsstoornissen en depressie. De niet-gedetecteerde  triggerende voedingsmiddelen worden routinematig gegeten en kunnen voorkomen dat therapeutische maatregelen effectief zijn.

Symptomen en ziekten geassocieerd met vertraagde voedselallergieën zijn onder anderen:
ADHD, angst, autisme, chronische vermoeidheidssyndroom, depressie, duizeligheid (in combinatie met angst), hyperactiviteit, loomheid, PMS, stress/spanning, gewicht aankomen en/of gewicht verliezen (tast zelfvertrouwen aan).

Hoe dragen vertraagde voedsel,allergieën en ontstekingen precies bij aan gedragsstoornissen en depressie?

Studies hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen stress, ontsteking en ziekte. Het belangrijkste hormoon voor blijdschap  is serotonine. Tijdens chronische stress en ontsteking wordt serotonine niet nauwkeurig geproduceerd en na verloop van tijd wordt het deficiënt, wat leidt tot depressie en / of slaapstoornissen.

Gluten en zuivelproducten zijn overal aanwezig en maken deel uit van de dagelijkse voeding van de meeste mensen. Van een aantal melkeiwitfragmenten is aangetoond dat ze zich als opioïden gedragen. Opioïde fragmenten die aanwezig zijn in koemelk en in gluten kunnen een directe werking vertonen in de hersenen geassocieerd met chronische ontsteking, wat vervolgens kan leiden tot ADHD, angst, bipolaire ziekte en / of autisme.

Andere reactieve voedingsmiddelen die ook regelmatig worden geconsumeerd, zijn boomnoten, pinda’s, kippeneieren, sojabonen en gist. Voor de meesten van ons zijn deze voedingsmiddelen veilig om te eten, maar als je gedragsstoornissen of depressies ervaart, kunnen deze of andere voedingsmiddelen die je regelmatig consumeert je symptomen verergeren of versterken of zelfs verantwoordelijk zijn.

Hoe kan ik het voedsel identificeren dat ontstekingen in mijn lichaam veroorzaakt?

IgG is een afweereiwit dat wordt gegenereerd door ons immuunsysteem. De taak is om te binden aan een vreemde stof die antigeen wordt genoemd. Dit antigeen wordt herkend als een indringer die het lichaam kan beschadigen. Het lichaam herkent de ‘indringer’ en veroorzaakt een inflammatoire cascade-reactie die is ontworpen om het antigeen te vernietigen.

ImuPro

• Is een zeer geavanceerde en betrouwbare IgG-test tegen voedsel en de sleutel tot een gezonder leven.

• stelt u in staat uw dieet te veranderen en al uw persoonlijke ontstekingsremmende voedingsmiddelen te vermijden.

Meer informatie over IgG-voedselgevoeligheden. Bent u er klaar voor om het uit te zoeken?

Je hebt ‘alles’ geprobeerd en je worstelt nog steeds met depressie of andere gedragsstoornissen?

Laat u testen met ImuPro en volg het ImuPro dieetconcept. De informatie die u ontvangt, stelt u in staat om stappen te nemen voor een betere algehele gezondheid. Een voedselintoleratietest is dé manier wat het beste voor u is.

Neem contact met ons op of voer de ImuPro Quick Check uit en kom erachter of uw klachten mogelijk voedingsgerelateerd zijn.

Scroll naar top