“Fake enemies” kunnen de strijd tegen uw “real enemies” tegenzitten

‘Real enemies’, of ‘Echte vijanden’ zijn antigenen die zich in een menselijk organisme kunnen vermenigvuldigen en schade veroorzaken (bijvoorbeeld virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en / of toxines).

‘Nep vijanden’ zijn antigenen die door het immuunsysteem als vijandelijk worden herkend, maar zich niet kunnen vermenigvuldigen en directe schade veroorzaken (bijvoorbeeld voedsel, pollen en / of auto-antigenen).

Het immuunsysteem heeft een bepaald vermogen tot immuunrespons. Als het immuunsysteem voortdurend wordt geactiveerd door “nep-vijanden”, zal het vermogen om “echte vijanden”  te bestrijden, worden aangetast. De gevolgen hiervan kunnen zijn: een hogere gevoeligheid voor infecties  of auto-immuunziekten. Men kan dit het beste vergelijken met een leger. Als beperkte middelen tegelijkertijd op te veel fronten worden ingezet, is de effectiviteit om de vijand te verslaan minder waarschijnlijk dan wanneer de middelen op slechts één front zijn geconcentreerd.

Hoe kan ImuPro de immuniteit verbeteren?

ImuPro identificeert de “nep vijanden”, in het bijzonder degenen die men dagelijks tegenkomt – de persoonlijke triggerfoods. Het immuunsysteem zal deze voedingsmiddelen voortdurend bestrijden, waardoor de middelen worden beperkt om infectieuze agentia te bestrijden. Door deze trigger-voedingsmiddelen te vermijden, wordt het immuunsysteem minder uitgedaagd door “nep-vijanden” en kan het zijn actie richten op “echte vijanden”, zoals virussen, waardoor uw immuniteit wordt verbeterd.

Scroll naar top