Professionele begeleiding: uw voedingsstrategie

ImuPro begeleidt u door drie fasen en ondersteunt u met voedingsrichtlijnen – uw bouwstenen voor een betere gezondheid

Uw voedingsstrategie is gebaseerd op drie belangrijke bouwstenen:

  • Eliminatiefase
  • Provocatiefase
  • Stabilisatie fase

Elminatiefase

Tijdens de eliminatiefase kunt u het voedsel nuttigen zonder verhoogde niveaus van IgG-antilichamen in een 4-daagse rotatiecyclus. Dit helpt de ontwikkeling van nieuwe vertraagde voedselallergieën en ondervoeding te voorkomen. Alle voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan IgG-antilichamen worden tijdens deze fase vermeden. Door ze te vermijden, kunnen ontstekingsprocessen worden verminderd of zelfs gestopt.

Provocatiefase

Na de eliminatiefase start u een provocatiedieet en neemt u het vermeden voedingsmiddelen geleidelijk op in het voedingspatroon. De provocatiefase helpt bij het vinden van uw persoonlijke ‘triggerfoods’. Er mag slechts één nieuw voedingsmiddel tegelijk opnieuw worden geïntroduceerd om erachter te komen of dit voedingsmiddel mogelijk verantwoordelijk is voor uw klachten.

Stabilisatie fase

Tijdens de stabilisatiefase worden de trigger-voedingsmiddelen die in de provocatiefase zijn geïdentificeerd, gedurende ten minste één jaar vermeden, zodat de IgG-antilichamen kunnen minderen en uw lichaam kan herstellen. Dan start u een nieuwe provocatiefase. Het kan zijn dat er een of twee voedingsmiddelen zijn die u permanent moet vermijden.
Deze drie fasen worden gedetailleerd beschreven in uw persoonlijke voedingsgids die u samen met uw testresultaten ontvangt. Lees hier meer.

Scroll naar top